Recenzija: Vichy Liftactiv Supreme dnevna krema




Otkad sam ušla u tridesete i počela malo više pažnje posvećivati njezi kože lica, tragam za idealnom kremom za lice. Volim prokomentirati kreme s prijateljicama i poslušati njihove preporuke, a kad neka od nas slavi rođendan, ostale se udruže i kupe joj neku kvalitetnu kremu. Tako smo nedavno prijateljici kupile Apibelle kremu s pčelinjim otrovom i hijaluronskom kiselinom i oduševljena je. Mojoj mješovitoj koži takva krema je preteška pa su se uoči moga rođendana cure uputile u ljekarnu kako bi im djelatnica preporučila neku dobru kremu za mene. Ona im je preporučila Vichy i tako se ova krema našla u mojim rukama.

O kremi

Iz Vichya poručuju da je riječ o kremi s učinkom cjelodnevnog liftinga koja umanjuje bore i poboljšava čvrstoću kože te usporava starenje od jutra do večeri. Koža zahvaljujući kremi zadržava punoću, a crte lica su odmornije.

Već na prvi pogled svidjela mi se ambalaža - krema je pakirana u srebrnu kutijicu na kojoj se navodi da  smanjuje bore, ojačava čvrstoću kože i pruža lifting učinak iz dana u dan. Krema je hipoalergena, za osjetljivu normalnu i mješovitu kožu i sadrži Vichy mineraliziranu termalnu vodu. Vichy (po kojem je kozmetička kuća dobila ime) je grad na području Središnjeg masiva u Francuskoj u kojem su zahvaljujući vulkanskoj aktivnosti pronađene ljekovite termalne vode. Osim spomenute termalne vode,  ova krema sadrži 5 % ramnoze i neohesperidin te kofein i adenozin kao aktivne sastojke.

O čemu je zapravo riječ?

Ramnoza je biljni šećer koji jača strukturu kože stimulacijom proizvodnje kolagena i održava mladenački izgled kože podebljavanjem epidermisa. Sličan učinak ima i  neohesperidin koji djeluje  antioksidativno i protuupalno te sprječava razgradnju kolagena. Kofein pospješuje prokrvljenost kože i zateže ju te također djeluje protuupalno i smiruje otečenost kože dok adenozin  zaglađuje kožu i sprječava pojavu malih bora na licu. Rezultat je sjajnija i zaglađenija koža svježeg izgleda.



Krema dolazi u teglici od 50 ml koja se sužava prema vrhu. Teglica je srebrna s bijelim čepom i na sebi ima prepoznatljiv Vichy natpis. Unutra ima još jedan poklopac kako prljavština izvana ne bi ulazila u teglicu. Količina kreme čini se dovoljna za nekoliko mjeseci korištenja. Nakon otvaranja trebalo bi ju potrošiti u roku od 12 mjeseci.




Tekstura kreme je lagana, a u isto vrijeme dovoljno bogata da dobro nahrani kožu. Krema  se lijepo razmazuje i brzo upija u kožu. Miris je vrlo blag, gotovo neprimjetan i sasvim ugodan. Mojoj koži naviknutoj na  lagane hidratantne kreme trebalo je neko vrijeme da se privikne  na  malo gušću kremu  pa sam ju u početku koristila prije spavanja. Sad je koristim kao dnevnu, nakon čišćenja lica i seruma, i učinak je sasvim zadovoljavajući.



Ne primjećujem cjelodnevni učinak na licu, ali mislim da se to ni ne može očekivati od kreme za lice s obzirom na stres koji koža prolazi tijekom dana. Ono što primjećujem je da je koža od nje meka i glatka nakon korištenja i da mi nije uzrokovala prištiće na licu, čega sam se u početku dosta bojala. Moja koža nije jako naborana pa ne mogu govoriti o nekom velikom zaglađivanju bora, ali vjerujem da je dobra preventiva kako se ne bi tako skoro ni pojavile. Sve u svemu, pristojna hidratantna anti-age dnevna njega za mješovitu kožu koja ju dobro hrani i vlaži te sprječava pojavu dubljih bora. Preporučam!



P.S. Kremu možete naći u ljekarnama po cijeni od 250 kuna.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi