Recept: Proteinski banana bread
U jurnjavi svakodnevnog života ponekad je teško pojesti nešto zdravo u hodu. Svuda oko nas su pekare i lokali koji nude brzu hranu, a takva hrana je prilično nezdrava i dugoročno loša za nas. Onaj osjećaj napuhnutosti i mučnine u želucu nakon par uzastopnih obroka iz pekare svima nam je dobro poznat, zar ne?
Ja tome doskočim na sljedeći način - pripremom nekog zdravijeg obroka tijekom vikenda i podjelom u porcije koje onda ponesem sa sobom. Jedan takav obrok je i ovaj banana bread, odličan izbor za doručke i međuobroke. Uglavnom ga radim kad mi banane toliko pocrne da će uskoro postati nejestive jer su upravo tada najbolje za izradu banana breada. Budući da mama i sestra imaju problema s lučenje inzulina (inzulinska rezistencija), moj banana bread radi se sa zobenim brašnom i zaslađivačem. Koristim eritrit koji je prirodni zaslađivačem s nula kalorija i niskim glikemijskim indeksom pa je pogodan za dijabetičar i osobe s inzulinskom rezistencijom, a kupujem ga u Tvornici zdrave hrane. Vi možete napraviti klasičnu varijantu sa šećerom. Pa krenimo!
Sastojci:
4 jako zrele banane banane
3 šalice zobenog ili integralnog brašna (ili zobenih pahuljica usitnjenih u multipraktiku)
2/3 šalice ulja
4 jaja
1,5 šalica eritrita (ili smeđeg šećera ili nekog drugog sladila)
Sok 1,5 limuna
Ekstrakt vanilije (ili vanilin šećer) po želji
3 mjerice wheya s okusom čokolade (nije neophodno)
1 žlica gorkog kakaa
1 žličica soli
1 žličica cimeta
1,5 žličica sode bikarbone
Ovaj recept jako volim jer mi za njega ne treba kuhinjska vaga, dovoljne su mjerice ili 1 šalica od 250 ml. Na slici možete vidjeti sastojke za kolač. Ako nemate multipraktik, zobene pahuljice možete samljeti i u mlincu za kavu ili kupiti zobeno ili integralno brašno u većini trgovina. Ja pripremu počinjem mljevenjem zobenih pahuljica.
U multipraktik ubacite 3 šalice zobenih pahuljica i meljite dok se dovoljno ne usitne. Ne treba ih samljeti skroz sitno jer će se one još razmočiti u smjesi. Teksturu možete vidjeti na slici. Ako koristite kupljeno brašno, preskočite ovaj korak.
Brašno prebacite u posudu u kojoj ćete pripremati smjesu, a u multipraktik sad ubacite banane, ulje, eritrit/šećer, limunov sok, ekstrakt vanilije i jaja. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uključite pećnicu i zagrijte na 150°C.
Brašnu dodaje sol, sodu bikarbonu, cimet, kakao prah i whey. Izmiješajte pjenjačom i dodajte miksanu smjesu od banane. Sve skupa izmiješajte pjenjačom. Prelijte smjesu u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici sat vremena.
Nakon sat vremena pečenja kolač bi trebao biti gotov. Pričekajte da se malo ohladi i režite ga mlakog. Meni je najdraži u kombinaciji sa šumskim voćem i kravljom skutom. Cijeli kolač ima oko 3000 kalorija, a po komadu ovisi o veličini komada. Meni je jako ukusan i dugo me drži sitom. Riječ je zapravo o varijanti zobene kaše s bananom u obliku kolača. Svakako je bolja (i jeftinija) opcija od muffina iz pekare.
Dobar tek!
How to make money from your gaming career
OdgovoriIzbrišiIf your casino wins, you will receive compensation for your losses from 온카지노 gaming and other expenses. How to Make Money from หาเงินออนไลน์ Online Casinos. febcasino Casino